Ubistvo generala kao dio predizborne kampanje

Trump: Sulejmani je planirao raznijeti američku ambasadu! Uhvatili smo čudovište i izveli ga van...

Front10.01.20, 09:19h

Trump: Sulejmani je planirao raznijeti američku ambasadu! Uhvatili smo čudovište i izveli ga van...
Uhvatili smo totalno čudovište i izveli ga van, a to se trebalo dogoditi davno, rekao je Trump

 

Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je  da su SAD ubile iranskog vojnog komandanta Kasema Sulejmanija jer je htio raznijeti američku ambasadu, te je njegovu likvidaciju pretvorio u dio svoje predizborne kampanje.

 

"Uhvatili smo totalno čudovište i izveli ga van, a to se trebalo dogoditi davno. Učinili smo to jer su htjeli raznijeti našu ambasadu", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

 

Također je kazao da su SAD izvele smrtonosni napad dronom na Sulejmanija jer je sudjelovao u orkestriranju raketnog napada proiranske milicije na američku vojnu bazu u Iraku u decembru.

 

Trump je likvidaciju glavnog iranskog generala uključio i u svoju predizbornu kampanju, izjavivši na skupu u Toledu u saveznoj državi Ohio da je njegova smrt spasila američke živote.

 

"Prošle sedmice Sjedinjene Države ponovno su poduzele hrabre i odlučne akcije kako bi spasile američke živote i ostvarile američku pravdu", rekao je hiljadama svojih pristalica.

 

Trumpovo pojavljivanje u Toledu bio je njegov prvi predizborni skup za izbornu godinu 2020.,  što je znak koliko je Ohio kritična država prema njegovom osvajanju drugog četverogodišnjeg mandata sljedeće godine u novembru. Trump je 2016. godine pobijedio u Ohiju za 8 postotnih bodova, prenosi Reuters.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!