Potpisana deklaracija za jedinstvo na lokalnim izborima

U Srebrenici dogovoreno da će imati zajedničkog kandidata: 'Cilj nam je dobiti načelnika koji ne negira genocid'

Front09.01.20, 18:57h

U Srebrenici dogovoreno da će imati zajedničkog kandidata: 'Cilj nam je dobiti načelnika koji ne negira genocid'
Svi se moramo uključiti i dati svoj doprinos kako bismo 2020. godine vratili Srebrenicu probosanskoj politici, odnosno politici koja neće negirati genocid, istakao je predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković, koji je organizator ovog skupa

 

U Srebrenici je danas održana tribina o temi "Budućnost Srebrenice“ na kojoj je potpisana deklaracija kojom se probosanske stranke obavezuju na ujedinjenje na predstojećim lokalnim izborima u toj općini.

 

Cilj je da njihovim zajedničkim djelovanjem, Srebrenica na lokalnim izborima, kako je rečeno, dobije načelnika koji neće negirati genocid.

 

Tribina, na kojoj su predstavnici probosanskih stranaka potpisali ovaj dokument, održana je u prisustvu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, zamjenika načelnika Općine Srebrenica Hamdije Fejzića, te mnogobrojnih građana Srebrenice.

 

-Želimo da sa Srebreničanima podijelimo ove sudbonosne dane i pošaljemo jasnu poruku da ova grupa ljudi ovdje koja se vratila u Srebrenicu, ne može sama iznijeti teret borbe protiv sistema entiteta RS. Svi se moramo uključiti i dati svoj doprinos kako bismo 2020. godine vratili Srebrenicu probosanskoj politici, odnosno politici koja neće negirati genocid – istakao je predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković, koji je organizator ovog skupa.

 

Poručuje da će naredne sedmice početi realizacija projekta pripreme za naredne izbore te da svi moraju dati maksimum da "vratimo Srebrenicu gdje pripada".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!