Nova imenovanja Vlade Federacije

Nadzornom odboru Filmskog centra Sarajevo predloženo da imenuje za direktoricu Ines Tanović

Kultura09.01.20, 13:52h

Nadzornom odboru Filmskog centra Sarajevo predloženo da imenuje za direktoricu Ines Tanović
Na današnjoj sjednici Vlade Federacije donesno niz kadrovskih rješenja i odluka

 

Vlada Federacije BiH je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Filmski centar d.o.o. Sarajevo da s pozicije vršioca dužnosti generalnog direktora razriješi Jasmina Durakovića, zbog isteka mandata. Istovremeno je data prethodna saglasnost da za novog v.d. direktora na period od 12 mjeseci bude imenovana Ines Tanović.


Za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini Privrednog društva JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo Federalna vlada je opunomoćila Gorana Buhaća.


Na period od četiri godine imenovano je Savjetodavno vijeće za okoliš kojim predsjedava predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma Stjepan Matić, dok su članovi Rijad Tikveša (predstavnik nevladinih organizacija u FBiH), Goran Mišić (TK), Zdenko Mandić (ZHK), Mersija Talić (USK), Samir Čengić (PK), Srećko Galić (HNK), Zijada Krvavac (KS), Dragan Šafradin (SBK), Ana Vrdoljak (Kanton 10 Livno) i Amra Pojskić (ZDK).


Danas je na dužnost direktora Kazneno­poravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću, na period četiri godine, počevši od 7.1.2020. godine, imenovan Edham Veladžić.


Vlada FBiH je dala saglasnost na Rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 6.1.2020. godine o imenovanju Muamera Kulelije za privremenog člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Kuleliju je predložio Upravni odbor Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", a dobio je i podršku i drugih udruženja i ustanova za brigu o ovoj populaciji.


(DEPO PORTAL/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!