Nastavlja se haos, prekinuta sjednica

Jedan političar nije došao, to se od njega nije očekivalo: U Skupštini KS novi skandal, zastupnike DF-a 'istjerao'...

Front08.01.20, 09:55h

Jedan političar nije došao, to se od njega nije očekivalo: U Skupštini KS novi skandal, zastupnike DF-a 'istjerao'...
Prije početka sjednice u skupštinskim klupama su sjedili zastupnici DF-a Bibija Kerla i Senad Hasanović, a nakon što je po njih došao Mirza Čelik iz SDA koji se predstavlja kao novi predsjedavajući Skupštine KS oni su napustili skupštinsku salu

 

Intoniranjem himne BiH počela je 19. radna sjednica Skupštine KS kojoj ne prisustvuju zastupnici SDA, SBB i DF-a.

 

Danijela Kristić, predsjedavajuća Skupštine KS rekla je da se nisu stekli uslovi za održavanje sjednice te je ista prekinuta.

 

Sjednici su se odazvali zastupnici Naroda i pravde, Naše stranke, SDP BiH i NBL-a, ali nisu imali kvorum za rad jer broje 15 zastupnika. Na sjednicu nije došao ni Damir Marjanović

 

Prije početka sjednice u skupštinskim klupama su sjedili zastupnici DF-a Bibija Kerla i Senad Hasanović, a nakon što je po njih došao Mirza Čelik iz SDA koji se predstavlja kao novi predsjedavajući Skupštine KS oni su napustili skupštinsku salu.

 

Iz SDA poručuju kako neće dolaziti na sjednice dok ne dobiju pečat jer ne mogu raditi. Ako se do 16. januara pečat ne pojavi u Sekratarijatu Skupštine, neće doći na tu sjednicu. 

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još