Nastupi značajnih umjetnika

Koncertna sezona Jazz Festa Sarajevo 'Grlom u jagode' od 20. januara u Klubu 1

Kultura07.01.20, 15:11h

Koncertna sezona Jazz Festa Sarajevo 'Grlom u jagode' od 20. januara u Klubu 1
Ulaznice za sve koncerte u prodaji će biti od 15. januara u prostorijama Jazz Festa i na dan koncerta u Klubu 1

 

Jazz Fest Sarajevo i ove godine organizira koncertnu sezonu "Grlom u jagode" koju čine nastupi međunarodnih, regionalnih i bh. umjetnika u periodu između dva festivala.

 

Nova koncertna sezona "Grlom u jagode 2020" će biti realizirana u Klubu 1, a započet će 20. januara koncertom trija norveškog gitariste Stiana Westerhusa, saopćeno je iz direkcije Festivala.

 

Gitarista Westerhus, klavijaturista Ståle Storløkken i bubnjar Erland Dahlen Sarajevo će posjetiti u okviru evropske turneje koja će obuhvatiti neke od najznačajnijih evropskih koncertnih dvorana i klubova, premijerno predstavljajući novu muziku za koju kažu da je elektroakustična eksplozija na sceni.

 

Za 10. februar Jazz Fest planira koncert američkog ansambla slovenskog saksofoniste Igora Lumperta – Innertextures. Bit će to prvi sarajevski nastup tog vrsnog bendlidera i autora koji čitav niz godina uspješno radi na njujorškoj sceni. U Sarajevo dolazi sa ljubiteljima muzike i poznatim bubnjarom Kennyjem Grohowskim, kojem će to biti četvrti nastup u organizaciji Jazz Festa, te saksofonistom Gregom Wardom i kontrabasistom Masom Kamaguchijem.

 

U martu će koncertna sezona biti nastavljena nastupom mostarskog benda Kristofor, mladog sastava koji čine iskusni muzičari: Kristijan Ćosić, Silvije Nuić, Smiljan Smiljanić, Goran Rebac i Josip Paradžik. Radi se o novoj bosanskohercegovačkoj rock senzaciji koja dolazi iz srca Hercegovine.

 

Ulaznice za sve koncerte u prodaji će biti od 15. januara u prostorijama Jazz Festa i na dan koncerta u Klubu 1, navodi se u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!