Kantonalni sud u Sarajevu

Ponovljeno suđenje pri kraju: Šta će reći medicinski vještak o povredama Dženana Memića?

Hronika06.01.20, 12:32h

Ponovljeno suđenje pri kraju: Šta će reći medicinski vještak o povredama Dženana Memića?
Po krivičnoj prijavi porodice Memić koja je podnesena u oktobru 2018. godine Tužilaštvo KS otvorilo je istragu za organizirani kriminal kojom je obuhvaćeno više osoba

 

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u petak 10. januara bit će održano ročište u slučaju Dženan Memić na kojem će vještak medicinske struke iznijeti svoj dio nalaza u ponovljenom saobraćajnom vještačenju.

 

I Tužilaštvo KS i odbrana Ljube i Bekrije Seferovića advokat Rusmir Karkin iznijet će završne riječi. Završne riječi iznijet će i otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić. Time će ovaj ponovljeni sudski postupak biti okončan.

 

Podsjećamo, u nalazu saobraćajnog vještačenja navedeno je da nije bilo parametara koji ukazuju na saobraćajnu nesreću, kao i da Dženan Memić nije imao tipične povrede koje nastaju u naletu vozila na pješaka.

 

Mladić je pod još nerazjašnjenim okolnostima u noći 8. februara 2016. godine zadobio povrede dok je bio u društvu djevojke Alise Murap. Memić je preminuo 15. februara 2016. godine. Tužilaštvo KS dva puta je mijenjalo kvalifikaciju djela iz saobraćajne nesreće u ubistvo po nepoznatom počiniocu pa ponovo u saobraćajnu nesreću. Tadašnja glavna tužiteljica KS Dalida Burzić kazala je da je „Tužilaštvo zalutalo u pravnu kvalifikaciju“ te da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Upravo zbog izjava o slučaju koji se vodio pred sudom i neprimjerenih kontakata sa ocem stradalog mladića Murizom Memić u februaru 2019. godine protiv nje je proveden disciplinski postupak. U isto vrijeme imenovana je za sudiju Suda BiH, a protiv nje nisu izrečene nikakve discplinske mjere.

 

Po krivičnoj prijavi porodice Memić koja je podnesena u oktobru 2018. godine Tužilaštvo KS otvorilo je istragu za organizirani kriminal kojom je obuhvaćeno više osoba.

 

Muriz Memić od samog početka tvrdi da je Burzić podigla lažnu optužnicu, a od nove glavne tužiteljice KS Sabine Sarajlija zatražio je da povuče optužnicu za saobraćajnu nesreću.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!