Sudiji rekao da se kaje

Slikaru Emiru Pehlivanoviću određen pritvor nakon što je opljačkao banku i pucao na sarajevsku policiju

Hronika04.01.20, 17:50h

Slikaru Emiru Pehlivanoviću određen pritvor nakon što je opljačkao banku i pucao na sarajevsku policiju
Pehlivanović ranije nije evidentiran kao počinilac krivičnih djela, a po zanimanju je slika

 


Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Emiru Pehlivanoviću sa Ilidže, koji je uhapšen u utorak, nakon što jeu naselju Nova Otoka opljačkao banku, oteo pištolj zaštitarki, a potom i pucao na policiju.

 

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić pritvor je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

 

- Pritvor po ovom rješenju može trajati do 31. januara ili do nove odluke Suda - kazala je Bavčić.

 

Pehlivanović je, podsjećamo, dan uoči Nove godine, naoružan gasnim pištoljem, upao u poslovnicu Raiffeisen banke na Otoci, te prijeteći službenicima banke M. Č., A. S. i A. H. oteo neutvrđenu sumu novca.

 

Radnica na obezbjeđenju banke O. D., pripadnica zaštitarske agencije "Securitas", u namjeri da ga spriječi da pobjegne s ukradenim novcem upotrijebila je vatreno oružje, odnosno pištolj, iz kojeg je ispalila jedan hitac, navodi se u zvaničnoj informaciji koju je ranije objavio MUP-a KS.

 

Međutim, uz prijetnju pištoljem, Pehlivanović joj je oduzeo službeni "Glock" sa pripadajućom municijom, a potom se s ukradenim novcem i naoružan udaljio s mjesta događaja.

 

Policija je ubrzo blokirala ovaj dio grada, da bi nedugo nakon plajčke u ulici Srđana Aleksića u Novom Gradu pripadnici PS Novo Sarajevo uočili osobu koja odgovara opisu osumnjičenog.

 

- Od njega su na uvid zatražili dokumete, ali je on tom prilikom iza pasa izvadio pištolj i usmjerio ga ka policijskim službenicima. U cilju sprečavanja upotrebe vatrenog oružja, policijski službenici su upotrebom fizičke snage pokušali oduzeti oružje osumnjičenom i on tom prilikom ispaljuje jedan hitac u pravcu policijskih službenika. Nakon toga je stavljen pod kontrolu i utvrđeno je da se radi o E. P., rođen 1971. godine sa Ilidže i on je u 9.55 sati lišen slobode - navodi se u informaciji MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Prilikom hapšenja kod njega je pronađen gasni pištolj marke "Zoraki", koji je korišten tokom pljačke, kao i službeni "Glock" koji je oteo od zaštitarke banke, sa metkom u cijevi i pripadajućih 12 metaka, te novac ukraden iz banke.

 

Pehlivanović je prilikom ispitivanja tužiocu kazao da se kaje zbog onog što je učinio, a isto je ponovio i u sudnici na ročištu za određivanje pritvora.

 

Kako smo ranije objavili, Pehlivanović ranije nije evidentiran kao počinilac krivičnih djela, a po zanimanju je slikar.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!