Nakon prekida akcije zbog porasta vodostaja

Timovi FUCZ-a sa osam ronilaca i sonarom jutros nastavili potragu za Antom Josićem, sumnja se da je pao u rijeku

Hronika03.01.20, 12:50h

Timovi FUCZ-a sa osam ronilaca i sonarom jutros nastavili potragu za Antom Josićem, sumnja se da je pao u rijeku
Potraga je koncentrisana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom

 

Timovi za spašavanje na vodi i pod vodom FUCZ jutros su nastavili potragu za Antom Josićem koji je posljednji put viđen u subotu poslijepodne 21. decembra prošle godine kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu.

 

FUCZ od 23.12.2019. godine, tri dana je bila uključena u opsežnu potragu za Josićem, a prije toga su tragali porodica, mještani i lovci ali bez uspjeha.

 

Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja i brzine rijeke Save u ovom dijelu i nemogućnosti angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom (ronioci), jutros ponovo nastavila.

 

Potraga je koncentrisana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom.

 

U potragu za nestalim Josićem (67) do sada je bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa sa vodičima, tim sa bespilotnim letjelicama (dronovima) od kojih je jedan sa termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi (ronioci) sa čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke udruge „Kuna“, ribičke udruge „Zlatni Karas“ iz Domaljevca, mještani i porodica nestalog.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!