UZ ŽELJU DA NAM SVIMA BUDE BOLJE

Prvo obraćanje premijera Novalića u 2020. godini: Riješili smo neke od velikih problema u Federaciji BiH

Front01.01.20, 11:45h

Prvo obraćanje premijera Novalića u 2020. godini: Riješili smo neke od velikih problema u Federaciji BiH
Penzionerima je federalni premijer poručio da su aposlutni propritet društva u rješavanju problema i isplatama penzija

 

 


Federalni premijer Fadil Novalić poželio je svim građanima Federacije BiH sretnu novu 2020. godinu sa "željom da nam svima bude bolje“.


- Za to imamo nekoliko razloga, a prije svega usvojen Program reformi na državnom nivou, koji znači sigurniji i brži put prema NATO-u. To nam daje nadu da ćemo ići putem sigurnosti – izjavio je Novalić Feni.


Na federalnom nivou smatra da su riješeni neki od velikih problema, koji su bili karakteristika bh. društva, kao što je „Zakon o demobilisanim borcima budući da je 20.000 ljudi ušlo u pravo koje im pripada“.


- Istovremeno napomenuo bih da ovogodišnji budžet Federacije BiH, koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH, garantira da će svi budžetski korisnici dobiti ono što im pripada. S tim smo završili i dugi put restruktuiranja penzionog Zavoda, koji je po prvi put postao budžetski korisnik – rekao je Novalić.


Penzionerima je poručio da su aposlutni propritet društva u rješavanju problema i isplatama penzija.


To je regulisano Zakonom o izvršenju budžeta, gdje je pri definiranju prioriteta u isplati rashoda sa Jedinstvenog računa Trezora FBiH "isplata penzija svrstana kao drugi prioritet odmah nakon servisiranja unutrašnjeg i vanjskog duga“.


Prema tome, očekuje se da neće biti bilo kakvih kašnjenja i poteškoća u isplati penzija u narednoj godini.

 

(FENA/ad)

 

 Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još