Šest godina teške traume

Neurohirurg objasnio što će se događati sa Schumacherom: On više nije ista osoba, niti će to ikada biti...

Hronika31.12.19, 17:22h

Neurohirurg objasnio što će se događati sa Schumacherom: On više nije ista osoba, niti će to ikada biti...
Schumi će imati osoblje koje će s njim pokušati komunicirati kako bi ga održali aktivnim, ali će imati i tim fizioterapeuta koji će pokušati izbjeći posljedice dugotrajne intenzivne njege

 

 

 

Šest godina je prošlo otkako je sedmerostruki prvak u formuli 1 Michael Schumacher teško nastradao na skijanju u francuskim Alpama. Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje. 


Talijanski neurokirurg Nicola Acciarri u razgovoru za tamošnje medije kaže da Schumacher više neće biti ista osoba, prenosi Večernji.ba


- Moram biti vrlo oprezan jer nitko nema dokaze o onome što se javno iznosi, a informacija je vrlo malo - za početak se ogradio Acciarri pa zatim dodao: 


- Jasno je da šest godina nakon traume to više nije ista osoba od one kakvu pamtimo sa staza. 


Acciarri dodaje da Schumacheru zbog dugotrajnog liječenja na intenzivnoj njezi propada mišićno i koštano tkivo. 


- Michaelovo stanje zahtijeva stalnu pažnju, a to se ne odnosi samo na mozak. Schumi će imati osoblje koje će s njim pokušati komunicirati kako bi ga održali aktivnim, ali će imati i tim fizioterapeuta koji će pokušati izbjeći posljedice dugotrajne intenzivne njege - rekao je Acciarri i dodao: 


- Tu mislim na mišićnu atrofiju, poremećaj tetiva, osteoporozu, pa čak i organske poremećaje. To je vrlo osjetljiva situacija koja, u slučaju ljudi slabijeg ekonomskog statusa, često rezultira smrću jer mogu nastati nepovratne posljedice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!