Poklon za sve građane i turiste

Vlada KS i GRAS časte za Novu godinu: U ovim danima će biti besplatan prevoz, osim na linijama...

Hronika31.12.19, 14:35h

Vlada KS i GRAS časte za Novu godinu: U ovim danima će biti besplatan prevoz, osim na linijama...
U novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj radit će produženo do tri sata

 

Ministarstvo saobraćaja KS, tj. Vlada KS i preduzeće Gras omogućili su besplatan prijevoz građana za novogodišnje praznike na svim vidovima javnog gradskog prijevoza, osim na linijma 31e Vijećnica – Dobrinja i 27e Drvenija – Hrasnica (Famos)

 

Preduzeće Gras obavještava sve korisnike da će, u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a u povodu obilježavanja novogodišnjih praznika, doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza 31. decembra 2019. godine, te 1. i 2. januara 2020. godine.

 

Prije svega, Ministarstvo saobraćaja KS, tj. Vlada KS i preduzeće Gras omogućili su besplatan prijevoz građana za novogodišnje praznike na svim vidovima javnog gradskog prijevoza, osim na linijma 31e Vijećnica – Dobrinja i 27e Drvenija – Hrasnica (Famos). Besplatan prijevoz je obezbijeđen od 15 sati u utorak, 31. decembra 2019. godine, te cjelodnevno 1. i 2. januara 2020. godine.

 

Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prijevoza posjetilaca manifestacije javnog dočeka Nove godine u utorak, 31. decembra 2019. godine, produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

 

Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do tri sata, s tim da će se od 15 sati odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica. Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02 sata, s tim da će od 15 sati dijelom mijenjati trasu i od Pofalića saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Skenderije i dalje ustaljenom trasom, te tako i u povratku.

 

Nakon ponoći, interval nailaska vozila bit će u skladu s prilivom putnika. Autobuska linija 27e Drvenija – Hrasnica (Famos) će od 15 sati dijelom mijenjati trasu i od Pofalića saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Drvenije, te tako i u povratku.

 

Autobuska linija 41 Drvenija - Gornji Velešići mijenjat će polazni terminal, te će umjesto s Drvenije polaziti s terminala Željeznička stanica.
 

U srijedu i četvrtak, 1. i 2. januara 2020. godine, saobraćaj na svim vidovima javnog gradskog prijevoza odvijat će se prema nedjeljnom redu vožnje, s tim da će se 1. januara od 17 sati tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, a autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja umjesto sa Vijećnice polazit će s Trga Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom.

 

Iz GRAS-a napominju korisnike da će za vrijeme praznika biti u funkciji linija za Barice, te da će tokom januara svakodnevno saobraćati linija za Bjelašnicu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!