Elmedin Konaković o novoj većini u Skupštini KS

Šejtanskom žurbom ušli su u prostor mnogo opasniji od promjene vlasti... Lično ću glasati za Mirzu Čelika iz SDA!

Front30.12.19, 12:50h

Šejtanskom žurbom ušli su u prostor mnogo opasniji od promjene vlasti... Lično ću glasati za Mirzu Čelika iz SDA!
Da li se mi to zapravo odričemo onih prostora u BiH gdje Bošnjaci nisu većina. Ušli su šejtanskom žurbom u prostor mnogo opasniji od promjene vlasti. Zašto se ovim ljudima žuri, pita se Konaković

 

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, kazao je danas da je nova većina u Kantonalnoj Skupštini dosad ''šejtanski žurila'', poručivši da će kad procedure budu ispoštovane, lično glasati za Mirzu Čelika iz SDA, kao novog predsjedavajućeg Skupštine.

 

Konaković je obraćanju javnosti poručio da nova većina ne smije bježati od člana 71 Poslovnika o kojem je proteklih dana bilo mnogo komentara.

 

''Svi ovi ljuid bježe od člana 71 Poslovnika. Ako vidite ikog od njih, pitajte ih. Zašto bježe od tog člana? Zašto ne žele da čitaju taj dio. DF kaže da je igrom slučaja u Kolegiju većina ovih stranaka. Kolegij nije igra slučaja. Ova sjednica po našem viđenju je nelegalna, ona se nije desila. Kako se kaže u našem narodu - žurba je šejtanski posao'', poručio je Konaković.

 

Potom se zapitao da li za Željka Komšića, lidera DF-a, postoje ''podobni Hrvati''.

 

''Pitam Željku Komšića je li nam uvodi podkategoriju podobnih Hrvata. I da li su svjesni da ugrožavanjem vitalnog nacionalnog interesa u Sarajevu, šta time rade u onim prostorima u kojima Bošnjaci nisu većina. Da li se mi to zapravo odričemo onih prostora u BiH gdje Bošnjaci nisu većina. Ušli su šejtanskom žurbom u prostor mnogo opasniji od promjene vlasti. Zašto se ovim ljudima žuri? Mi ovdje plaćamo kadar poslušnih i nesposobnih pravnika'', dodao je Konaković.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još