VIDEO/ OSVOJILA SVIJET, A ONDA NESTALA IZ JAVNOSTI

Sjećate li se Nikice: Bila je najljepša žena Jugoslavije, život joj je bio kao bajka... Završio je tragedijom

ŽENA iN26.12.19, 14:31h

Sjećate li se Nikice: Bila je najljepša žena Jugoslavije, život joj je bio kao bajka... Završio je tragedijom
O Nikicinoj ljepoti možda najbolje govori legenda po kojoj je riječ o ljepotici bisernog tena i zlatnih uvojaka

 

 

Dubrovčanka Nikica Marinović je davne 1966. godine, kao predstavnica SFRJ, ponijela titulu jedne od najljepših na izboru za Miss svijeta koji je održan u Londonu. Nikica je osvojila titulu prve pratilje, a na takmičenje se, navodno, prijavila slučajno.


Naime, izbor za Miss Jugoslavije je u tom periodu organizirao “Bazar”, a tadašnja glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama, te je krenula u potragu za anonimnim djevojkama i “pronašla” Nikicu.


O Nikicinoj ljepoti možda najbolje govori legenda po kojoj je riječ o ljepotici bisernog tena i zlatnih uvojaka.

 


Iako je očarala mnoge, Nikicino srce je osvojio beogradski književnik i reditelj Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. No, njihov brak je trajao samo pet godina, a Nikica je sudbonosno “DA” po drugi put izrekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, s kojim je dobila sina Marka.


Nikica je imala butik u Beogradu u koji su, priča se, mnogi svraćali samo da je vide. No, u jednom momentu joj se gubi trag. Pričalo se da se bori sa depresijom, te da redovno posjećuje psihijatrijske ustanove.


Živjela je daleko od očiju javnosti sve do 2008. godine kada se ponovo našla na naslovnici svih novina. Razlog je to što je popila smrtonosnu dozu lijekova za spavanje. Imala je 61 godinu.

 

(Azra/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!