NAKON PREKIDA SJEDNICE U SKUPŠTINI KS

Osveta građanima Sarajeva: I šta sada? Slijedi blokada isplate plaća, stipendija, poticaja, projekata...

Front26.12.19, 13:50h

Osveta građanima Sarajeva: I šta sada? Slijedi blokada isplate plaća, stipendija, poticaja, projekata...
Usvajanje novog budžeta bilo je neophodno prije Nove godine da bi Kanton mogao nesmetano funkcionisati. Zahvaljujući novoj skupštinskoj većini Kanton će biti blokiran!

 

 


Nakon što nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo (SDA, SBB i DF) nije uspjela na dnevni red sjednice uvrstiti svoj zahtjev za smjenu Vlade KS, prekinuli su sjednicu. Tim povodom reagirali su iz Sarajevskog kantonalnog odbora Naše stranke.


„Danas zastupnici SDA, SBB-a i DF-a nisu željeli glasati za dnevni red samo iz razloga što se na njemu nije našao njihov zahtjev za smjenu Vlade KS jer nije bio upućen u skladu s važećim procedurama. Podsjećamo, na današnjoj sjednici trebao je biti razmatran budžet Kantona Sarajevo. Njegovo usvajanje bilo je neophodno prije Nove godine da bi Kanton mogao nesmetano funkcionisati. Zahvaljujući novoj skupštinskoj većini Kanton će biti blokiran, a to znači blokadu isplata plaća, stipendija, poticaja, projekata, ukratko svega što građanima omogućava neometan život.


SDA, SBB i DF služe se demonstracijom sile prema svojim političkim oponentima, ali i prema građanima. Zbog enormne podrške građana Vladi premijera Edina Forte, nova većina kivna je i na njih, na ljude čija vlast želi biti. To još jednom opravdava negodovanje građana od smjene aktuelne Vlade. Novu većinu strah je svakog dana koji nisu na vlasti jer svaki taj dan služit će za dokazivanje njihovog višedecenijskog kriminala.


Sarajevski kantonalni odbor Naše stranke daje punu podršku premijeru Edinu Fortu i Vladi kojoj je na čelu da koliko god budu na vlasti svaki dan čine građanima život boljim te da raskrinkavaju kriminal koji su zatekli dolaskom na vlast“ - navodi se u saopštenju KO Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još