FOTO/ Sporna čestitka

Kritike na račun kraljevskog para pljuštale sa svih strana, a onda se oglasila njihova prijateljica: 'Ja sam ih slikala...'

Lifestyle26.12.19, 09:06h

Kritike na račun kraljevskog para pljuštale sa svih strana, a onda se oglasila njihova prijateljica: 'Ja sam ih slikala...'
Vojvotkinja Meghan i princ Harry čestitku su poslali 23. decembra i to preko Twitter profila dobrotvorne organizacije Queen's Commonwealth Trust

 

Nakon što su korisnici društvenih mreža optužili vojvodu i vojvotkinju od Sussexa za dorađivanje fotografije sa sinom Archiejem koju su iskoristili za GIF (Graphics Interchange Format) božićnu čestitku, vojvotkinjina prijateljica Janina Gavankar (39) otkrila je da je ona snimila spornu fotografiju te da fotografija nije obrađivana, piše Daily Mail.

 

Gavankar, glumica poznata po ulogama u serijama True Blood, Arrow i The L Word, na Twitteru je napisala da je ponosna što je snimila fotografiju porodice jedne od svojih najboljih prijateljica te pokazala kako je izgledala originalna fotografija koja je stavljena u čestitku.

 

 

Vojvotkinja Meghan i princ Harry čestitku su poslali 23. decembra i to preko Twitter profila dobrotvorne organizacije Queen's Commonwealth Trust.

 

Daily Mail je na Badnjak objavio članak u kojem su citirali korisnike društvenih mreža koji su pak rekli da im je spomenuta fotografija djelovala obrađeno, odnosno da je Meghanino lice dodatno izoštreno.

 

"Ovo je vjerovatno najgore obrađena fotografija koju sam vidio. I opet s tim crno-bijelim", napisao je jedan korisnik.

 

Redakcija Daily Maila navodno je analizirala fotografiju te utvrdila da je Meghanino lice naknadno dodano. Rekli su da je moguće da je lice uzeto s jedne druge fotografije iz iste serije. Mišljenje o fotografiji zatražili su i od profesionalnog fotografa Maxa Cisottija. "Nešto nije u redu. Harry i Meghan su paralelni. Ako je jedno od njih izoštreno, onda bi i druga osoba morala biti", rekao je Cisotti.

 

S obzirom na to da je čestitka u GIF formatu te da sadržava elemente kao što su svjetla na božićnom drvcetu, postoji mogućnost da je to utjecalo na promjenu na licu vojvotkinje.

 

Glasnogovornik vojvode i vojvotkinje potvrdio je da je fotografija autentična, a Gavankar se na društvenim mrežama javila tek nakon što je Daily Mail objavio nagađanja s društvenih mreža.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!