Dječija iskrenost

Dječak iz BiH pisao Djeda Mrazu: Povedi sve političare na Sjeverni pol, čuvaj ih dobro da ne pobjegnu nazad

Nedjeljni magazin25.12.19, 18:00h

Dječak iz BiH pisao Djeda Mrazu: Povedi sve političare na Sjeverni pol, čuvaj ih dobro da ne pobjegnu nazad
Samo pazi, oni će sigurno i tamo da se svađaju jer su tako navikli

 

Na internetu je isplivalo zanimljivo pismo Djeda Mrazu Кulturnog centra Gradiška. Napisao ga je dječak Petar P.

 

Dragi Djeda Mraze,

 

Imam samo jednu želju i molim te da mi je ispuniš. Кad se budeš vraćao na Sjeverni pol povedi sve političare, ali baš sve. Nemoj ni jednog ovdje zaboraviti. Molim te samo ih dobro čuvaj na putu, da ti ne bi pobjegli nazad. Onda ću moći gledati svoj program na TV, a ne skupštinu koju moj tata gleda i njihove svađe. Molim te zaposli ih tamo na Sjevernom Polu da ti pakuju igračke i slatkiše. Samo pazi, oni će sigurno i tamo da se svađaju jer su tako navikli. Ako im dopustiš da se svađaju, ništa neće uraditi, i ti ćeš idući put morati doći bez igračaka i slatkiša. Nadam se da ćeš ti to riješiti, a i meni ispuniti želju. Još samo da ti kažem da što se mene tiče ne moraš ih vraćati.

 

Tvoj Petar P.

 

pismo-deda-mrazu-djecak-petar

 

Dječak je brzo dobio i odgovor.

 

Dragi Petre,

 

Djeda Mraz Кulturnog centra ti teško može ispuniti ovu želju. Možda je to i jedina, koju je nemoguće ispuniti djetetu, ali svakako smo objavili tvoje pismo u nadi da ga svi političari pročitaju i shvate kako se osjeća, misli i kako razmišlja mali Petar.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!