EVO NOVE GODINE, EVO LUDILA/ OPET POVIKA NA DJEDA MRAZA

Islamisti iz Tuzle poručuju: Čuvaj se BRADONJE, on dolazi po našu djecu!!!

Hronika25.12.19, 15:37h

Islamisti iz Tuzle poručuju: Čuvaj se BRADONJE, on dolazi po našu djecu!!!
Javnost u BiH je već naviknuta da od određenih islamskih krugova za svaku Novu godinu stižu ovakve poruke. Ali, istovremno je činjenica da daleko najveći broj Bošnjaka se na njih ne obazire i slavi novogodišnje praznike, ukljujući i zabave za djecu sa Djeda Mraza, na isti način kako su to uvijek slavili.

 

 

"Čuvaj se bradonje, oni dolaze po našu djecu", "Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć"... neke su od poruka na ovim bilbordima, koje su izazvale brojne reakcije korisnika društvenih mreža.


Na Facebook stranici džemata Kula Tuzla objavljeno je nekoliko fotografija postavljenih bilborda sa porukama da muslimani ne trebaju slaviti Novu godinu, slušati muziku, te fotki sa kojim se djeca pokušavaju zastrašiti pojavom Djeda Mraza.

 

nova-godina-muslimani


Mnogo je onih koji su osudili ove plakate, nazvavši ih uvredljivim, ali ima i onih koji se slažu s ovim potezom džemata.


Javnost u BiH je već naviknuta da od određenih islamskih krugova za svaku Novu godinu stižu ovakve poruke.


Ali, istovremno, činjenica je da se najveći broj Bošnjaka na njih ne obazire i slavi novogodišnje praznike, ukljujući i zabave za djecu sa Djeda Mrazom, na isti način kako su to uvijek slavili.


(DEPO Portal/ak)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još