Atraktivna zastupnica u vrhu države

Dodikova uzdanica iz Sarajeva: Ko je mlada političarka koja ulazi u Predstavnički dom Parlamenta BiH?

Front25.12.19, 12:38h

Dodikova uzdanica iz Sarajeva: Ko je mlada političarka koja ulazi u Predstavnički dom Parlamenta BiH?
Rođena je 1988. godine u Sarajevu, po zanimanju je profesor razredne nastave, član je Predsjedništva SNSD-a...

 

 

 

Donedavni poslanici u Predstavničkom domu PS BiH Staša Košarac i Vojin Mitrović imenovani su za ministre u Vijeću ministara BiH, te će u državnom parlamentu njihove pozicije uskoro ostati prazne.


Na njihova mjesta tako bi trebali doći sljedeći kandidati sa lista na prošlogodišnjim oktobarskim izborima.


To znači da će se u parlamentarnim klupama naći i mlada zastupnica Sanja Vulić, koja je, prema izbornim rezultatima, bila iza Mitrovića. Inače, ona je trenutno predsjednica Skupštine grada Doboja.  


Sanja Vulić rođena je 1988. godine u Sarajevu. Po zanimanju je profesor razredne nastave, član je Predsjedništva SNSD-a, te predsjednica Kluba odbornika u Skupština grada Doboja u dva mandata.


Košarca bi, pak, prema tom principu trebao zamijeniti Lazar Prodanović. no on je u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabran za delegata u Domu naroda PSBiH.


Stoga je Centralna izborna komisija (CIK) u obavezi da Prodanoviću ponudi mandat u Predstavničkom dom, a on će u ovom slučaju moći birati da li želi ostati delegat ili će preuzeti poslanički mandat.


Kako se saznaje ukoliko Prodanović ostane u Domu naroda, u Predstavnički dom bi umjesto njega ušla Ljubica Miljanović, također iz SNSD-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još