Burno na sjednici zbog Programa reformi BiH

Urnebes u NSRS: Opozicija ometala Dodikov govor - koristili pištaljke, galamili, uzvikivali 'izdaja'...

Front23.12.19, 17:48h

Urnebes u NSRS: Opozicija ometala Dodikov govor - koristili pištaljke, galamili, uzvikivali 'izdaja'...
Na početku sjednice poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović osporavao je dokument koji je dostavljen poslanicima kao lažni, jer, kako je tvrdio, takav akt nije dostavljen u NATO

 

Korištenjem pištaljki, galamom i glasnim govorom opozicija u Narodnoj skupštini RS-a večeras je ometala uvodno obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o Informaciji o dokumentu Program reformi BiH.


Dodik, na čiji zahtjev je zakazano zasjedanje entitetskog parlamenta, i pored nastojanja opozicije da ga omete, pa i uzvicima "izdaja", nastavio je svoj govor.


Na momente je cijela situacija i njenu bila komična, jer ni jedna strana nije odustajala.


Dodik je u dosadašnjem obraćanju parlamentu govorio od kada su NATO snage pristutne u BiH, ali i naveo da vojna neutralnost ostaje priritet RS te da Program reformi ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

 

Na početku sjednice poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović osporavao je dokument koji je dostavljen poslanicima kao lažni, jer, kako je tvrdio, takav akt nije dostavljen u NATO.

 

-Hoćemo orginalni dokument - burno je reagirao Vukanović, ali je njegovo izlaganje prekinuto, nakon čega su uslijedile burne reakcije opozicije.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još