skaka izrazio saučešće na svom profilu

Preminuo bivši premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, sutra komemoracija

Hronika23.12.19, 08:48h

Preminuo bivši premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, sutra komemoracija
- Bio je istaknuti inženjer, diplomata i političar. Osjećam duboku tugu i prazninu, ali i ponos što sam imao priliku poznavati, družiti se, učiti od rahmetli Mustafe i sarađivati s njim - poručio je Skaka

 

Ambasador Mustafa Mujezinović, bivši premijer Federacije BiH, guverner i premijer Kantona Sarajevo te načelnik Općine Stari Grad preminuo je jutros u Sarajevu, potvrdio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

 - Bio je istaknuti inženjer, diplomata i političar. Osjećam duboku tugu i prazninu, ali i ponos što sam imao priliku poznavati, družiti se, učiti od rahmetli Mustafe i sarađivati s njim. Njegov prerani odlazak nenadoknadiv je gubitak za sve nas. Rahmetli Mustafa Mujezinović posvetio je cijeli svoj život borbi za BiH, za Sarajevo, za Stari Grad. Porodici želim sabur, a našem rahmetli Mustafi lijepi džennet - naveo je Skaka na svom Facebook profilu.

 

Komemorativna sjednica u povodu smrti bivšeg premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića bit će održana sutra u sarajevskoj Vijećnici sa početkom u 13.00 sati, u organizaciji aktualnog federalnog premijera Fadila Novalića. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još