6. APRILA POSJETILA GLAVNI GRAD BIH

Umrla supruga Bate Živojinovića: Zahvalila se Sarajevu na omažu kultnom filmu Šibe Krvavca, u kojem je glumio i njen muž

Kultura20.12.19, 23:05h

Umrla supruga Bate Živojinovića: Zahvalila se Sarajevu na omažu kultnom filmu Šibe Krvavca, u kojem je glumio i njen muž
Lula Živojinović je 6. aprila posjetila Sarajevo, kada je prisustvovala svečanom otvaranju Muzeja "Valter brani Sarajevo"

 

 

U Beogradu je, nakon kratke i teške bolesti, umrla Lula Živojinović, supruga pokojnog velikog glumca Velimira Bate Živojinovića, objavili su mediji u Srbiji.

 
"Poslijee kratke i teške bolesti, danas je preminula naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinila nas je boljim ljudima. Sada nas negdje gore sa svojim Batom pazi i čuva", piše na zvaničnom Instagram profilu glumca.


Inače, Lula Živojinović je 6. aprila posjetila Sarajevo, kada je prisustvovala svečanom otvaranju Muzeja "Valter brani Sarajevo". Tom prilikom ona se zahvalila ovom gradu na svojevrsnom omažu kultnom filmu Hajrudina Šibe Krvavca, u kojem je glavnu ulogu igrao i njen suprug. 


Također, tada je Muzeju poklonila ručni sat koji je Bata Živojinović dobio na poklon prilikom boravka u Kini, nakon što je ovaj film postao apsolutni hit pred kineskom publikom. Ovaj sat danas je izložen kao atraktivni eksponat u Muzeju "Valter brani Sarajevo".

 

lula-zivojinovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook