Reakcija ministrice ZInete Bogunić

Elmedine Konakoviću, bila sam za vas 'časna i poštena žena', a sada sam lažov bez karaktera i špijun SDA

Front16.12.19, 14:11h

Elmedine Konakoviću, bila sam za vas 'časna i poštena žena', a sada sam lažov bez karaktera i špijun SDA
Od tada je krenula hajka. Vrhunac te hajke je proglasiti nekog špijunom. To uopće nije bezazlena izjava, nego zlonamjerna, uvredljiva i netačna, stoji u reakciji Bogunić

 


Zineta Bogunić: Jedan od ministara me nakon sastanka sa Konakovićem pitao - ‘Znači li to da treba da špijamo jedni druge?’
Elmedine Konakoviću, Vaša komunikacija u javnom prostoru s neistomišljenicima prešla je odavno granicu pristojnosti i prosječne kulture institucionalnog komuniciranja. U Vašem obraćanju privatizirali ste govornicu Skupštinu Kantona Sarajevo i sa nje čitali lekcije i vrijeđali me čime ste omalovažili dignitet ove zakonodavne institucije, navodi se ovo u reakciji Zinete Bogunić, ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS, za koju je predsjedavajući Skupštine ovog kantona Elmedin Konaković kazao da je “špijun SDA”.

 

- Vaše rečenice izrečene u Skupštini: ‘Lažeš ministrice Bogunić, uvjerio sam se u vašu stručnost, ali i u karakter’, te pominjanje moje porodice u negativnom kontekstu kao i stalno omalovažavanje po medijima da bi me diskreditirali u javnosti kao lažljivicu i neznalicu su samo metod Vašeg prikrivanja istinitosti onog što sam rekla na sjednici Skupštine od 25. septembra 2019. godine.

 

Sve do tada u Vašim izjavama sam bila ‘časna i poštena žena’, stručna, vrijedna, a nakon toga sam lažov bez karaktera i sada špijun SDA. Od tada je krenula hajka. Vrhunac te hajke je proglasiti nekog špijunom. To uopće nije bezazlena izjava, nego zlonamjerna, uvredljiva i netačna.

 

To također podrazumijeva kontraobavještajno raditi prema meni – prisluškivati telefone, nadzirati kretanje, tražiti izvore među poslovnim saradnicima i prijateljima… Znači li to da NIP [Narod i pravda, op.pr.] ima paraobavještajnu službu? Prisjetite se sastanka sa ministrima NIP-a od prije nekoliko mjeseci kada je Vaš politički direktor rekao ‘da trebamo i sa bezbjednosnog aspekta pratiti ostale ministre šestorke’. Jedan od ministara me nakon sastanka pitao: ‘Znači li to da treba da špijamo jedni druge?’ On se sada sigurno plaši prisjetiti se tog razgovora.

 

Elmedine Konakoviću, obično se špijuniraju neprijatelji. U demokratskom društvu se zna ko ima ingerenciju i nadzor nad bezbjednosnim službama i agencijama. NIP i Vi svakako nemate.

 

Prema Vašoj izjavi, ja sam Vaš ‘gaf’, ali ste i Vi moj ‘gaf’ jer ste obećali jedno, a radili drugo - stoji u reakciji ministrice Bogunić.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još