Burno na bh. političkoj sceni

Radončić nakon vijesti da istaknuti član SBB-a napušta stranku: Čemu panika, čemu tolika nervoza?!

Front16.12.19, 12:21h

Radončić nakon vijesti da istaknuti član SBB-a napušta stranku: Čemu panika, čemu tolika nervoza?!
Radončić je izjavio da je Arnaut na sjednici Predsjedništva izjavio kako je imao sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke je potvrdio da SBB ulazi u vladajuću koaliciju, a potvrdio je i da je državni zastupnik Damir Arnaut podnio ostavku na poziciju u Predsjedništvu te stranke zbog neslaganja sa odlukom o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo i rušenja 'šestorke'.

 

Radončić je izjavio da je Arnaut na sjednici Predsjedništva izjavio kako je imao sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

– Ja lično poznajem gospodina ambasadora i čvrsto vjerujem da se to nije dogodilo. Čisto sumnjam da su britanski i američki ambasador kao jako iskusne diplomate, kao zemlje koje puno pomažu BiH, kao zemlje koje se nikada nisu miješale u formiranje vlasti - rekao je Radončić, koji je dodao da mu je Arnaut "na izlasku rekao da ostaje član SBB-a".

 

- On je na kompenzaciju ušao u Parlament s 4.000 glasova i nema legitimitet naprimjer Denisa Zvizdića sa 40.000 glasova, niti Ismira Juske sa 10.000 glasova. Glasači nisu izabrali Arnauta u Parlament nego ga je stranka delegirala - rekao je Radončić.

 

Radončić je dodao da je stavio interese BiH ispred svoje sujete te da je, s tim u vezi, potvrdio da će biti ministar sigurnosti BiH.

 

– Vidjeli ste gospodina Konakovića. On je rekao da nemamo dovoljno ruku. Onda se pitam zašto tolika nervoza? Zašto Konaković i druga gospoda toliko javno kukaju, problematiziraju tu stvar? Zašto Damir istupa ako su sigurni da nemamo većinu? Da su sigurni rekli bi šta nas briga šta dogovaraju Izetbegović, Radončić i Komšić, mi nastavljamo da kupujemo helikoptere - rekao je Radončić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još