REAKCIJE NE PRESTAJU, RAZOČARENJE RASTE

Mlada zastupnica u Skupštini KS ogorčena: Kao Hrvatica iz Sarajeva, glasala sam za Vas, gospodine Komšiću! Sve ste nas izdali!

Front14.12.19, 11:47h

Mlada zastupnica u Skupštini KS ogorčena: Kao Hrvatica iz Sarajeva, glasala sam za Vas, gospodine Komšiću! Sve ste nas izdali!
Žao mi je vidjeti da ste se svrstali sa onima koji kontinuirano rade na rušenju države i državnih institucija, kao i da ste spremni zarad meni nejasnih stvari isporučiti jedinu vladu u BiH koju su hvalile i američke i evropske institucije, naši primarni vanjskopolitički partneri kako ste i sami govorili - navodi se u saopćenju Danijele Kristić, zamjenice predsjedavajućeg Skupštine KS i članice Naroda i Pravde

 

 

Danijela Kristić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i zamjenica predsjedavajućeg smatra kako je lider Demokratske fronte Željko Komšić slagao građane i iznevjerio data obećanja o borbi za građansku Bosnu i Hercegovinu u kojoj glas Hrvata iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle neće biti manje vrijedan od glasa Hrvata iz Širokog Brijega, Posušja, Livna.


Danijela Kristić u reakciji nakon potpisivanja sporazuma između SDA, SBB-a i DF-a navodi kako je spomenuta trojka u potpunosti prihvatila zahtjeve lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i pristala da Čović uvjetuje i blokira formiranje vlasti usvajanjem izbornog zakona koji će značiti da će Hrvati političku reprezentativnost moći ostvariti samo kroz HDZ.


„Kao Hrvatica iz Sarajeva glasala sam za Vas g. Komšiću želeći time pokazati da vi jeste i legalni i legitimni hrvatski član Predsjedništva BiH, želeći pokazati da HDZ i Čović nisu isključivi predstavnici bosansko-hercegovačkih Hrvata. Pristajanje na uvjetovanje Čovića da nema Vlade FBiH bez izmjena Izbornog zakona, kao i pristajanje da budete dio bošnjačke reprezentacije, vi izdajete principe i obećanja sa kojima ste izašli pred svoje birače“, navela je Kristić.


Kristić u reagiranju problematizira i činjenicu da je, prema obznanjenom dogovoru, jasno da će DF dobiti isključivo bošnjačke pozicije na svim nivoima gdje ulazi u koaliciju sa HDZ-om BiH.


„Takvim odnosom vi legitimirate politiku HDZ-a BiH i Čovića koji uporno tvrdi da su on i njegova stranka jedini predstavnici Hrvata u BiH. I ja i Narod i Pravda, čija sam članica, uvijek smo podržavali i javno hvalili Vaš dosljedni stav o važnosti NATO puta naše zemlje i jednakopravnosti svih građana. Žao mi je vidjeti da ste se svrstali sa onima koji kontinuirano rade na rušenju države i državnih institucija, kao i da ste spremni zarad meni nejasnih stvari isporučiti jedinu vladu u BiH koju su hvalile i američke i evropske institucije, naši primarni vanjskopolitički partneri kako ste i sami govorili“, navodi se u saopćenju Danijele Kristić, zamjenice predsjedavajućeg Skupštine KS i članice Naroda i Pravde.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još