Pokrenuli novi brend

Bosanske zimske papuče od ovčijeg krzna došle do kupaca u SAD-u: Mladi dijasporci investirali u domovinu...

Biznis Klub13.12.19, 19:06h

Bosanske zimske papuče od ovčijeg krzna došle do kupaca u SAD-u: Mladi dijasporci investirali u domovinu...
Kreativna direktora 'Intuitive' Sabina Bisić naglašava da njihovi proizvodi (papuče i espadrile) imaju poseban dizajn, a koriste domaće resurse i sirovine gdje je to moguće

 

Tim 'Intuitive' predvođen Tahirom i Sabinom Bisić proizveo je papuče od ovčijeg krzna. Veći dio prodaje realiziraju online, pa su kupce pronašli širom Evrope, pa i u SAD-u. Nadaju se da će biti prepoznate i u BiH.

 

Ajna Ključanin iz 'Intuitiva' tima pojašnjava da su povezali standardni oblik kućnih papuča s bosanskom ovčijim krznom. Napravili su kombinaciju, ugodnu za zimski period. Na dizajnu je radila Sabina Bisić, a uključene su i žene koje šiju i pripremaju 'Intuitivine' proizvode.

 

Kreativna direktora 'Intuitive' Sabina Bisić naglašava da njihovi proizvodi (papuče i espadrile) imaju poseban dizajn, a koriste domaće resurse i sirovine gdje je to moguće.

 

Njihova priča je već prepoznata kao primjer dobre prakse investicija dijaspore u kreativni sektor u Bosni i Hercegovini.

 

Nedavna prezentacija te kompanije u Biznis centru bh. dijaspore, u organizaciji USAID Projekta "Diaspora Invest", naišla je na interes javnosti, poduzetnika, dizajnera i distributera.

 

- Ti jedinstveni proizvodi iz Bosne i Hercegovine pronašli su poveznicu sa svijetom, putem online prodaje. Spoj bosanske tradicije i svjetskih trendova učinio je 'Intuitivu' prepoznatljivim unutar BiH, ali i izvan granica  - poručili su iz Biznis centra bh. dijaspore.

 

Ranije ove godine tim 'Intuitive' predvođen Tahirom i Sabinom Bisić domaćoj javnost ponudio je espadrile, kupce su pronašle širom svijeta. Ti mladi ljudi odlučili su investirati u domovinu i pokrenuti novi brand, temeljen na bosanskim prirodnim materijalima, te nastavljaju s razvojem ponude.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!