FOTO/ Bh. filmske večeri u Ljubljani

Kad se Bošnjaci u Sloveniji okupe na jednom mjestu: 'Valter brani Sarajevo' i partizanske pjesme

Kultura13.12.19, 18:15h

Kad se Bošnjaci u Sloveniji okupe na jednom mjestu: 'Valter brani Sarajevo' i partizanske pjesme
Prije projekcije prisutni su mogli pogledati promotivni video o Muzeju 'Valter brani Sarajevo', a Jasmin Duraković, direktor Filmskog centra Sarajevo, ovom prilikom je govorio o velikom bh. reditelju, ali i muzeju koji je postavljen njemu u čast

 

U Slovenskoj kinoteci u Ljubljani, u okviru bosanskohercegovačkih filmskih večeri koje organizuje Bošnjački kulturni savez Slovenije, sinoć je prikazan kultni film Hajrudina Krvavca 'Valter brani Sarajevo'.

 

Prije projekcije prisutni su mogli pogledati promotivni video o Muzeju 'Valter brani Sarajevo', a Jasmin Duraković, direktor Filmskog centra Sarajevo, ovom prilikom je govorio o velikom bh. reditelju, ali i muzeju koji je postavljen njemu u čast.

 

jasmin-durakovic-slovenija

 

Članice Ženskog pevskog zbora 'Kombinat' otpjevale su nekoliko partizanskih pjesama i time uveličale ovaj događaj u organizaciji Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije (Bošnjačke kulturne zveze Slovenije).

 

partizanske-pjesme-slovenija

 

Film su predstavili Igor Prassel, urednik Filmskog programa Slovenske kinoteke, novinar i pisac Nihad Đozić, a domaćin programa je bio Kerim Dizdar, u ime Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još