I dalje nismo vidjeli misteriozni dokument

Predsjedništvo BiH odbilo da dostavi Program reformi BiH: Evo zašto ga Džaferović, Dodik i Komšić kriju od javnosti!

Front13.12.19, 15:17h

Predsjedništvo BiH odbilo da dostavi Program reformi BiH: Evo zašto ga Džaferović, Dodik i Komšić kriju od javnosti!
Sekretarijat Predsjedništva BiH je u obraloženju naveo da je Program reformi proglasio izuzetkom u smislu objave informacija

 

Predsjedništvo BiH je odbilo da postupi po Zakonu o slobodi pristupa informacijama i Transparency Internationalu BiH dostavi Program reformi.

 

– TI BiH smatra da je ovakva odluka Predsjedništva BiH potpuno nezakonita, te će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva u cilju njenog javnog objavljivanja – naveli su iz udruženja.

 

Sekretarijat Predsjedništva BiH je u obraloženju naveo da je Program reformi proglasio izuzetkom u smislu objave informacija. Prema njihovom mišljenju, objava Programa reformi mogla bi da ugrozi dogovor iz Predsjedništva BiH koji glasi da će dokument da bude poslat u NATO putem Stalne misije BiH, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

 

– Dakle, stranka se odbija radi sprječavanja mogućnosti realizacije odluke značajne za interes javnog organa i drugih povezanih institucija. Objavljivanjem ove informacije bi se mogla osujetiti svrha postupka i objavljivanje je protivno interesu Predsjedništva BiH i drugih uključenih institucija iz pomenute odluke – navodi se u rješenju.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još