Vlada prihvatila inicijativu

Počinje revizija diploma zaposlenih u organima uprave i javnom sektoru u Kantonu Sarajevo!

Hronika13.12.19, 14:48h

Počinje revizija diploma zaposlenih u organima uprave i javnom sektoru u Kantonu Sarajevo!
Rok za realizaciju ove aktivnosti je šest mjeseci od dana donošenja ovog zaključka

 


Vlada Kantona Sarajevo je danas jednoglasno prihvatila inicijativu Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo za pokretanje revizije diploma zaposlenih u organima uprave, stručnim i drugim službama Kantona Sarajevo, institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama, javnim ustanovama, javnim preduzećima i pravnim licima, čiji osnivač je Kanton Sarajevo.


- Vlada zadužuje pomenuti Ured da od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, u skladu sa podacima iz personalnog dosjea, zatraže provjeru vjerodostojnosti istih - objasnila je ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić, koja je bila predlagač ove tačke dnevnog reda.


Dodala je kako je rok za realizaciju ove aktivnosti šest mjeseci od dana donošenja ovog zaključka.


Po okončanju ovih aktivnosti i isteku navedenog roka, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom će sačiniti izvještaj o njihovoj realizaciji te ga dostaviti Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje, navodi se u saopštenju Press službe KS.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još