Održana sjednica CIK-a BiH

Ispunjavaju sve uslove: Izvršene provjere kandidata za funkcije ministara i zamjenika ministara u VMBiH

Front12.12.19, 14:07h

Ispunjavaju sve uslove: Izvršene provjere kandidata za funkcije ministara i zamjenika ministara u VMBiH
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidati za ministra i za zamjenika ministra ispunjavaju sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH

 

Postupajući po zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kojim su dostavljeni popunjeni obrasci propisani od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, za kandidate za funkciju ministara ili zamjenika ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u skladu s članom 10c. i 10d. tačka b) Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine utvrdila da predloženi kandidati za ministra: Vojin Mitrović, Staša Košarac, Vjekoslav Bevanda, Ankica Gudeljević, Josip Grubeša, i predloženi kandidati za zamjenika ministra: Siniša Ilić, Mirko Okolić, Mijo Krešić, Ljiljana Lovrić i Josip Brkić ispunjavaju sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIKBiH.                                                          

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!