Nakon evakuacije objekta

Završen KDZ pregled u zgradi Vlade KS, riječ o lažnoj dojavi o bombi

Hronika12.12.19, 12:57h

Završen KDZ pregled u zgradi Vlade KS, riječ o lažnoj dojavi o bombi
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) jutros je u 08.54 sati zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Vlade Kantona Sarajevo

 

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo u 12.25 sati završen je kontradiverzioni (KDZ) pregled prostorija i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi.

 

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nastavljaju rad na identifikaciji i pronalasku osobe koja je uputila lažnu dojavu.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) jutros je u 08.54 sati zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Vlade Kantona Sarajevo, a policijski službenici su upućeni na lice mjesta kako bi proveli određene procedure, odnosno postupili po zaprimljenoj prijavi.

 

Nakon dojave o postavljenoj bombi zgrada u kojoj je smještena Vlada KS je evakuirana, nakon čega je obavljen kontradiverzioni (KDZ) pregled objekta u kojem se, pored institucija Kantona Sarajevo, nalaze i prostorije Općine Centar.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!