Foto/ Nakon Vučjaka, sve je bolje

Depresivni prizori nadomak Sarajeva: Kako izgleda novi prihvatni centar u napuštenoj kasarni

Hronika11.12.19, 13:38h

Medijima trenutno nije dozvoljen ulazak u kamp u Blažuju, koji nadležne službe još uvijek uređuju i spremaju za migrante koji su već u njemu

 

Oko 300 migranata, koji su ranijih mjeseci bili smješteni u kampu Vučjak nadomak Bihaća, premješteni su u nekadašnju kasarnu Blažuj kod Sarajeva, javlja Anadolu Agency (AA).

 

U poslijepodnevnim satima u utorak izmješteni su iz neuslovnog Vučjaka u Blažuj i u prihvatni centar Ušivak, u blizini Sarajeva. 

 

Izmještanje je prethodno dogovoreno između predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Ministarstva sigurnosti BiH. Danas će u poslijepodnevnim satima u Sarajevu biti održana konferencija za novinare Ministarstva sigurnosti BiH u vezi sa trenutnom situacijom s migrantima na području BiH.

 

Medijima trenutno nije dozvoljen ulazak u kamp u Blažuju, koji nadležne službe još uvijek uređuju i spremaju za migrante koji su već u njemu.

 

Oko 700 migranata prethodnih mjeseci boravilo je u kampu Vučjak u jako teškim uslovima. Dolaskom hladnijeg vremena, situacija u kampu se dodatno pogoršala, zbog čega je veliki broj migranata počeo obolijevati.

 

(Anadolija/dg)Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još