Dvojica napadača

Šest osoba ubijeno višesatnoj pucnjavi u New Jerseyu

Hronika11.12.19, 08:23h

Šest osoba ubijeno višesatnoj pucnjavi u New Jerseyu
U razmjeni vatre ispaljene su na stotine metaka, a dvojica napadača djelovala su samostalno

 

Najmanje šest osoba, među kojima jedan policajac i dvojica osumnjičenih napadača, ubijeno je u utorak u višesatnoj pucnjavi kod jednog groblja i košer supermarketa u New Jerseyu, objavili su američki mediji i policija.

 

Policijske snage blokirale su područje oko supermarketa koje se nalazi kod obale rijeke Hudson, preko puta Manhattana. Pet osoba - tri civilne žrtve i dvojica naoružanih napadača - proglašeno je mrtvim unutar trgovine, rekao je policijski dužnosnik Michael Kelly.

 

U razmjeni vatre ispaljene su na stotine metaka, a dvojica napadača djelovala su samostalno, dodao je.

 

Policijski detektiv ubijen je kod groblja gdje je pokušavao zaustaviti osumnjičene, koji su zatim pobjegli prema obližnjem supermarketu. Policija navodi da su troje civila najvjerojatnije ubili napadači, koji su se dovezli do trgovine u ukradenom kamionetu i uzeli taoce.

 

 Kriza je trajala satima dok su se naoružani napadači odbijali predati. "Oni su se puna četiri sata brzo kretali, unutar i oko trgovine", rekao je Kelly, prenosi Reuters.

 

Lokalni mediji javili su da se pucnjava dogodila kod JC Kosher Supermarketa, ali policija zasad tvrdi da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje ili terorističkom napadu.

 

U pucnjavi su ranjena dvojica policijskih dužnosnika, kao i jedan civil.

 

Sve škole u New Jerseyu bile su privremeno zatvorene.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!