sdp ima pitanja za sda i bakira izetbegovića

Hoće li SDA između države i HDZ-a ponovno izabrati HDZ?

Front09.12.19, 20:36h

Hoće li SDA između države i HDZ-a ponovno izabrati HDZ?
Najviši dužnosnici SDA su u protekloj godini više puta istakli da neće dozvoliti formiranje Vijeća ministara BiH ukoliko istovremeno ne bude formirana Vlada Federacije BiH

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine postavlja pitanje Bakiru Izetbegoviću i SDA da li će dozvoliti formiranje Vijeća ministara BiH bez formiranja Vlade FBiH.

 

Najviši dužnosnici SDA su u protekloj godini više puta istakli da neće dozvoliti formiranje Vijeća ministara BiH ukoliko istovremeno ne bude formirana Vlada Federacije BiH.

 

Osuđenik Zoran Tegeltija je imenovan za mandatara Vijeća ministara, dok procedura izbora Predsjednika i Vlade FBiH još uvijek nije pokrenuta.

 

Dosadašnji potezi ukazuju da HDZ planira držati FBiH kao taoca, nakon što su im isporučena oba Doma naroda, te nakon što Dodik dobije Vijeće ministara.

 

Pozivamo SDA da insistira na istovremenom imenovanju vlasti na državnom i federalnom nivou, ili da javno saopšte da su još jednom popustili Miloradu Dodiku, a između države i HDZ-a ponovo odabrali vezati zastave sa HDZ-om.

 

Napominjemo da je SDP BiH spreman pomoći u formiranju vlasti u FBiH prilikom imenovanja predsjednika i potpredsjednika FBiH kako se ne bi dozvolio utjecaj SNSD-a na vlast u FBiH - navodi se u saopćenju SDP BIH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još