ODAKLE (NE)PRIJAVLJENI MILIONI

Mala bara, puno krokodila: Mislite da su Dodik, Čović, Radončić, Izetbegović... najbogatiji bh. političari? Ima puno 'težih'...

Front09.12.19, 10:01h

Mala bara, puno krokodila: Mislite da su Dodik, Čović, Radončić, Izetbegović... najbogatiji bh. političari? Ima puno 'težih'...
Mnogi smatraju da ni to što su političari prijavili da posjeduju nije sve što zaista i imaju

 

 

Priča o tome odakle političarima u BiH (ne)prijavljeni milioni podstakla je najviše komentara protekle sedmice na društvenim mrežama.


- Ja sam prikazao ono što smo ja i moja porodica stekli u zadnjih 30 godina radeći privatni biznis. Ja sam to prikazao i nisam prikazao da imam stan u Novom Sadu, a da vrijedi 50.000, nego je prikazan da vrijedi 200.000. A vi pogledajte kako su neki političari u Sarajevu prikazali ili ne znam gdje još. Ja sam pokušao da budem realan i prikažem šta sve imam - rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Vojin Mitrović, zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentu BiH.

 

bh-politicari-imovina-milioni


On se našao na listi najbogatijih parlamentaraca, sa imovinom vrijednom više od dva miliona eura, nakon što je Centralna izborna komisija BiH objavila imovinske kartone bh. zvaničnika.


Sve liste imovinskih kartona bh. političara možete pogledati ovdje.


A u tekstu "Odakle političarima u BiH (ne)prijavljeni milioni?" možete saznati više detalja o imovini domaćih parlamentaraca, sa i bez porijekla.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još