Teška nesreća na planini

Devetogodišnja djevojčica pala sa sanki na Bjelašnici, zadobila frakturu lobanje: Gdje je bila Hitna pomoć?

Hronika08.12.19, 17:58h

Devetogodišnja djevojčica pala sa sanki na Bjelašnici, zadobila frakturu lobanje: Gdje je bila Hitna pomoć?
Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je o nesreći obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da se sačini skica i fotodokumentacija mjesta nesreće

 

Devetogodišnja djevojčica povrijeđena je na Bjelašnici danas u poslijepodnevnim satima nakon što je pala sa sanki, javlja Avaz.

 

Adem Zalihić, direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, u telefonskom razgovoru kazao je da je djevojčica zadobila ozbiljne povrede te da je, prema informacijama koje je dobio od kolega s KCUS-a, pripremljena za operaciju.

 

- Ne znam da li se radi o organiziranom skupu koji obavezno zahtijeva prisustvo ekipe Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, ili se radilo o nekom spontanom okupljanju. Dijete je gubilo svijest i imalo je krvarenje iz ušiju, što ukazuje na frakturu baze lobanje. Naravno, moram kazati da su okupljeni bili ljuti jer nije bilo Hitne pomoći, ali ako je ovaj skup bio organiziran, organizator je bio dužan da nas o tome obavijesti, jer je naše prisustvo obavezno. Što se tiče službenika preduzeća ZOI '84, njih nisam spominjao u svojim izjavama – pojasnio je Zalihić, koji je naveo da je medicinska ekipa učinila sve da što bolje zbrine dijete i transportira je u KCUS.

 

Djevojčica je nakon medicinskog zbrinjavanja u Klinici za urgentnu medicinu prebačena na Kliniku za neurohirurgiju.

 

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je o nesreći obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da se sačini skica i fotodokumentacija mjesta nesreće.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još