Predstavlja novi album 'Radikalno šik!'

Damir Avdić večeras nastupa u SARTR-u

DEPO CLUBBING05.12.19, 09:50h

Damir Avdić večeras nastupa u SARTR-u
Naslovnicu albuma ovog Tuzlaka koji živi i radi u Sloveniji dizajnirao je Sarajlija koji također živi i radi u Sloveniji Ajdin Bašić aludirajući na naslovne stranice i naslove tabloida


Osmi album Damira Avdića objavljen je polovinom novembra a svoju premijeru imat će večeras u Sarajevskom ratnom teatru, u okviru koncertne sezone Jazz Festa Grlom u jagode.

 

Na koncertu će biti izveden repertoar albuma “Radikalno šik!”, koji čini 10 pjesama snimljenih u septembru ove godine, i najavljen videom za pjesmu Kolone.

 

Naslovnicu albuma ovog Tuzlaka koji živi i radi u Sloveniji dizajnirao je Sarajlija koji također živi i radi u Sloveniji Ajdin Bašić aludirajući na naslovne stranice i naslove tabloida. Na naslovnici je Avdićeva fotografija koju je snimio Jože Suhadolnik.

 

Prethodni album Damira Avdića “Amerika” objavljen je 2017. godine, u međuvremenu snimljen je i objavljen i singl “KKFU”.

 

Koncert Damira Avdića se realizira kao deseti koncert sezone Grlom u jagode, a dio je i programa Sarajevo festa, u organizaciji sa East West Centra.

 

Koncert počinje u 20.00. Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti na blagajni SARTR-a, od 18.00.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!