oštro povodom hapšenja fatiha keskina

SDP: SDA nije dosta što su glavni krivci za raseljavanje domaće pameti... Sad još po nalogu svog mentora hapse...

Front05.12.19, 09:11h

SDP: SDA nije dosta što su glavni krivci za raseljavanje domaće pameti... Sad još po nalogu svog mentora hapse...
SDP BiH ovim putem želi jasno i glasno naglasiti da u Bosni i Hercegovini niti se primjenjuju niti smiju biti nametnuti zakoni, ustavi i pravila stranih zemalja, bilo da se radi o Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi

 

Socijaldemokratska partija BiH osuđuje hapšenje profesora Fatiha Keskina, koje su po klasičnom totalitarnom obrascu provele institucije pod očitom političkom kontrolom SDA. Hapšenje osobe koja već više od dvadeset godina živi i radi u Bosni i Hercegovini i školuje generacije Bosanaca i Hercegovaca najbolji je primjer onoga šta SDA smatra prijetnjom po sistem koji su ustanovili. 

 

Izgleda da SDA-u i njenim koalicijskim pratiteljima nije dovoljno što su glavni krivci za raseljavanje domaće pameti i hiljada obrazovanih sugrađana. Sada po nalogu svojih mentora hapse i inozemne stručnjake, školovane pojedince koji su došli u Bosnu i Hercegovinu kako bi doprinijeli školovanju naše omladine. U suprotnom, ako se protivi ovakvom postupanju, pozivamo SDA da se ogradi od ovog sramnog čina, te da osudi hapšenje čovjeka koji je, sudeći prema njegovoj biografiji, istinska prijetnja jedino neznanju i jednoumlju. 

 

SDP BiH ovim putem želi jasno i glasno naglasiti da u Bosni i Hercegovini niti se primjenjuju niti smiju biti nametnuti zakoni, ustavi i pravila stranih zemalja, bilo da se radi o Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi. Svi oni koji se potčinjavaju interesima stranih država su istinski neprijatelji države Bosne i Hercegovine. 

 

Čin faktičkog kidnapovanja profesora Keskina i njegovo neutemeljeno obilježavanje prijetnjom Bosni i Hercegovini predstavlja čin istinskog sistemskog terora kojim se zastrašuju svi stanovnici Bosne i Hercegovine. Svi se stoga trebamo zapitati ko može biti sljedeći obilježeni građanin koji će kao prijetnja sistemu po mjeri SDA, bez optužnice i odbrane ili na osnovu montiranih sumnji biti priveden, isljeđivan i zatvaran. Pozivamo nadležne organe Bosne i Hercegovine da odgovore na temelju kojih saznanja i postupaka su, nakon dvadeset godina, zaključili da profesor Keskin predstavlja prijetnju interesima Bosne i Hercegovine?

 

Nama, u SDP-u, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine je jasno da se radi o politički motivisanom progonu, naručenom iz inostranstva, a čiji provoditelji se ne mogu nazvati nikako drugačije nego sluge tuđinskog sistema. Jasno je da se radi o političkom progonu profesora Keskina zbog njegovih individualnih političkih stavova i svjetonazora, nezapamćenom u demokratskim društvima. 

 

Stvarnom prijetnjom državi Bosni i Hercegovini i njenom ustroju smatramo sve one koji učestvuju u ovom nasilničkom, antidemokratskom činu, te stoga pozivamo one pojedince u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koji svojom misijom i dalje smatraju štićenje pravnog poretka naše države, da poduzmu sve mjere koje im stoje na raspolaganju, kako bi spriječili realizaciju ove nove vrste tihog državnog udara i potčinjavanja naših institucija stranim vladama i politikama - navodi se u saopćenju SDP BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još