bih dobiva još jednog predsjedavajućeg

Predstavnički dom PSBiH: Danas potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije

Front05.12.19, 08:10h

Predstavnički dom PSBiH: Danas potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije
Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

 

Četvrta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, zakazana je za danas. 

 

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH krajem novembra razmotrila je podobnosti te podržala kandidaturu i dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Za davanje preporuke za njegovo imenovanje tada je glasalo osam članova komisije, dok je šest članova bilo protiv.

 

Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

 

Predstavnički dom bi, također, trebalo da obavi imenovanje članova stalnih komisija Doma: Ustavnopravne komisije, Komisije za vanjske poslove, Komisije za vanjsku, trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!