vješta prevarantica

Banjalučanki ukrala svu ušteđevinu, policija na nogama zbog opake vračare: Prvo je zatražila kafu...

Hronika02.12.19, 17:56h

Banjalučanki ukrala svu ušteđevinu, policija na nogama zbog opake vračare: Prvo je zatražila kafu...
Kada je nesrećna žena otvorila vrata, ni slutila nije da je ustvari žrtva dobro smišljene prevare

 

Banjalučka policija je na nogama i to zbog mlađe Romkinje koja je prevarila Banjalučanku (79) za 25.340 maraka.


Izvor Srpskainfo iz Policijske uprave Banjaluka otkriva kako je beskrupulozna prevarantkinja iskoristila lakovjernost starice i na podmukao način ušla u porodičnu kuću žrtve.

 

– Prema navodima iz prijave, mlađa ženska osoba, romske nacionalnosti pozvonila je na vrata porodične kuće starice. Kada je nesrećna žena otvorila vrata, ni slutila nije da je ustvari žrtva dobro smišljene prevare – ispričao je izvor iz banjalučke policije.

 

Nakon što je zatražila da joj starica skuva kafa, prevarantkinja je starici rekla kako će joj ubrzo neko umrijeti u porodici, ali da ona može skinuti tu magiju. Naravno, za skidanje magije bio je potreban sav novac iz kuće.

 

Prevarantkinja vjerovatno nije ni slutila da će joj nesrećna starica iznijeti svu ušteđevinu.

 

– Kada je vidjela hrpu novca, zatražila je od starice da za potrebe skidanja crne magije koja je navodno bačena na porodicu donese hljeb, so, šećer i druge “potrebne” namirnice. Međutim, kada je starica izašla iz sobe, prevarantkinja je pobjegla iz kuće – objasnio je izvor iz Policijske uprave Banjaluka.


Slični slučajevi zabilježeni su proteklom periodu na području više policijskih uprava u Republici Srpskoj.

 

Jednu grupu uspješno su locirali i pohapsili na području Prijedora i tada je utvrđeno da su prevaranti bili državljani Hrvatske koji su nakon hapšenja pušteni da se brane sa slobode.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!