U Sarajevo stigao savjetnik generalnog direktora Siemens Mobility divizije

Konaković ugostio jednog od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca u svijetu, planiraju modernizirati gradski saobraćaj

Front02.12.19, 14:51h

Konaković ugostio jednog od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca u svijetu, planiraju modernizirati gradski saobraćaj
Ovom prilikom, dogovoreno je da se radno stručni sastanak sa resornim ministarstvom održi što prije, kako bi se razmatrali i definisali najbolji pristupi realizaciji projekta i konkretna stručna podrška Begovića i firme Siemens

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ugostio je jednog od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca, koji živi u Minhenu, Advana Begovića, savjetnika generalnog direktora Siemens Mobility divizije, a koji trenutno obavlja funkciju šefa Odjela za projekte širom svijeta po principu “ključ u ruke”.

 

Kako je poručeno sa sastanka njegovi savjeti mogu biti korisni Ministarstvu saobraćaja KS i novom menadžmentu Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) GRAS.

 

Ovom prilikom, dogovoreno je da se radno stručni sastanak sa resornim ministarstvom održi što prije, kako bi se razmatrali i definisali najbolji pristupi realizaciji projekta i konkretna stručna podrška Begovića i firme Siemens.

 

Po njegovim riječima, ciljevi Vlade KS, koje i on podržava, te smatra značajnim, su dugoročno unapređenje javnog gradskog saobraćaja uz implementaciju najsavremenijih svjetskih tehnologija.

 

“Advan Begović je samo jedan od onih mladih ljudi koji su najprije obrazovanjem, a zatim upornim radom i trudom došli do zavidnih pozicija i koji uspješno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu”, naglasio je predsjedavajući Konaković.

 

Inače, “ovaj, bosanski proizvod”, kako sebe voli nazvati, rođen je Banjoj Luci, a za vrijeme ratnih dešavanja otišao je u Njemačku gdje je završio fakultet mašinstva i ekonomije.

 

Nedavno je doktorirao na Tehničkom Univerzitetu RWTH Aachen, univerzitetu koji u Njemačkim i svjetskim razmjerama predstavlja jednu od ikona tehnološkog napretka. Kroz konsultantske i istraživačke angažmane radio je za klijente širom svijeta, između ostalog za Volkswagen, Daimler, Deutsche Post DHL.


Sastanku je prisustvovao i vršilac dužnosti direktora KJKP Gras Ismet Kapo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još