OTKRIO DETALJE BORBE S LEUKEMIJOM

'Oprostite što plačem, četiri teška mjeseca su iza mene': Potresna presica slavnog srpskog nogometaša Siniše Mihajlovića

Sport29.11.19, 15:37h

'Oprostite što plačem, četiri teška mjeseca su iza mene': Potresna presica slavnog srpskog nogometaša Siniše Mihajlovića
Mihajlović je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio i Italiju, najprije Romu, a najzapaženije igrače dane je ostvario u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere je nosio dres Intera

 

 


Proslavljeni srpski nogometaš i trener talijanske Bologne Siniša Mihajlović (50) otkrio je nove detalje o svojoj borbi s leukemijom na  današnjoj konferenciji za medije. Podsjetimo, sredinom srpnja otkrio je da boluje od akutne leukemije, piše Večernji list.


Akutna leukemija je posljedica maligne pretvorbe matične hematopoetske stanice u primitivnu, nediferenciranu, abnormalno dugovijeku stanicu. Te limfatične (u ALL) ili mijeloidne (u AML) stanice razulareno bujaju, potiskuju normalno tkivo srži i hematopoetske stanice te uzrokuju anemiju, trombocitopeniju i granulocitopeniju. Budući da su ipak krvne stanice, mogu infiltrirati bilo koji organ ili dio tijela, posebno jetru, slezenu, limfne čvorove, CNS, bubrege i gonade -  objašnjeno je u MSD priručniku dijagnostike i terapije pod pokroviteljstvom hrvatskog liječničkog zbora.


Mihajlović je otkrio i kako mu je otac umro od raka pa je zato često radio preglede.


- Moj je otac umro od raka, pa se uvijek redovito testiram. Da nismo izvršili ove testove, ne bih vidio nikakve simptome godinu dana - kazao je u srpnju Mihajlović, a danas je na emotivnoj presici otkrio kako je izgledao period nakon otkrića strašne bolesti.


- Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu gdje sam primao kemoterapije i svojim jakim karakterom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga koju sam dobio i od stručnjaka na Institutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arianni koja ja sa mnom prolazila kroz taj strašan period - poručio je Mihajlović koji se u jednom trenutku i rasplakao.


Oprostite što plačem, obuzele su me emocije - rekao je Mihajlović okupljenim novinarima, ali i svojim igračima koji su došli na konferenciju.


Mihajlović je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio i Italiju, najprije Romu, a najzapaženije igrače dane je ostvario u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere je nosio dres Intera.


Također, bio je član i generacije koja je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila naslov prvaka za Jugoslaviju. Od hrvatskih igrača tada su igrali Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić na čelu s izbornikom Mirkom Jozićem.

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još