FILMSKO-TURISTIČKA ATRAKCIJA IZAZIVA INTERES

Britanski ambasador Matthew Field u muzeju „Valter brani Sarajevo“

Kultura29.11.19, 15:18h

Britanski ambasador Matthew Field u muzeju „Valter brani Sarajevo“
Direktor Filmskog centra Sarajevo upoznao je britanskog ambasadora u BiH o projektu širenja muzeja, ali i značaju kataloga Filmskog centra Sarajevo, koji je jedan od najvećih na Balkanu, kao razvojnim planovima centra za narednu godinu i izgradnju Filmskog studija na Jagomiru

 

Danas je u posjeti prvom filmskom muzeju u ovome dijelu Evrope „Valter brani Sarajevo“ bio britanski ambasador Matthew Field sa svojim suradnicima. Jasmin Duraković, direktor Filmskog centra Sarajevo,  i Ešrefa Krvavac, supruga čuvenog reditelja Hajrudina Šibe Krvavca, bili su domaćini ambasadoru i njegom timu.

 

muzej-valter2

 

Ambasador Field upoznat je sa postavkom samog muzeja, kao i pričom o kultnom filmu,  koji je poslužio kao podloga za ovaj jedisntveni muzej u BiH i regiji.  Tako je britanski ambasador imao priliku da se pobliže upozna sa pričom o historijskoj ličnosti Vladimira Perića Valtera, detaljima o samome filmu, fenomenu svjetskog uspjeha filma, naročito u Kini, te o radu samog muzeja, kojeg je od otvaranja do danas već posjetilo oko 20 000 posjetilaca.

 

muzej3

 

Direktor Duraković je ambasadora upoznao o projektu širenja muzeja, ali i značaju kataloga Filmskog centra Sarajevo, koji je jedan od najvećih na Balkanu, kao razvojnim planovima centra  za narednu godinu i izgradnju Filmskog studija na Jagomiru.

 

muzej-valter4

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!