svi hrle u lov na niske cijene

Ludilo masovnih popusta: Ove činjenice niste znali o Crnom petku

Biznis Klub29.11.19, 08:47h

Ludilo masovnih popusta: Ove činjenice niste znali o Crnom petku
Prije nego što krenete u lov na niske cijene, pročitajte neke zanimljive činjenice o Crnom petku

 

Približava nam se najuzbudljivije razdoblje u životu svakog šopingholičara – Crni petak.


Dan kada cijene vrtoglavo padaju, a izlozi trgovina prepuni su plakata s velikim popustima. Osim što Crni petak povezujete s odličnim šopingom i dobrim ponudama, znate li kako je nastao?

 

Prije nego što krenete u lov na niske cijene, pročitajte neke zanimljive činjenice o Crnom petku.

 

Dva su se muškarca odlučila urotiti protiv tržišta zlatom kako bi mogli ostvariti profit. No, njihov plan nije uspio što je 24.9.1869. dovelo do pada berze, a taj je dan postao poznat kao Crni petak.

 

Korištenje termina “Crni petak” u smislu kako ga danas koristimo počelo je 1961. godine, a označavalo je početak razdoblja tokom kojeg se kupuje znatno više nego kroz ostatak godine.

 

Crni petak sve je manje rezervisan samo za jedan dan jer sve više prodavača odlučuje popuste nuditi kroz cijeli novembar i decembar, sve do Božića.

 

Iako je Crni petak najpoznatiji kao američki šoping blagdan, iz godine u godinu sve se više zemalja uključuje u ovo ludilo masovnih popusta.

 

Svake se godine u SAD-u zabilježi barem nekoliko fizičkih obračuna kupaca u trgovinama. Suzavac je postao najpopularnije oružje među lovcima na najbolje ponude.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!