uvesti transparentnost u radu

Veliki planovi nove uprave ZOI '84: Žele vratiti olimpijski sjaj Bjelašnici i Igmanu

Biznis Klub28.11.19, 16:31h

Veliki planovi nove uprave ZOI '84: Žele vratiti olimpijski sjaj Bjelašnici i Igmanu
Iz preduzeća su također danas najavili da namjeravaju Igman učiniti planinom za porodice i sportaše, a potom i iskoristiti potencijal Zetre te neiskorišteni prostor za sportske klubove i sadržaje za građane Sarajeva

 

Nova uprava Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI '84" nakon imenovanja prvobitno je radila na kontroli poslovnih procesa da bi spriječila malverzacije na prodaji SKI i parking karata, iznajmljivanja prostora, kao i u ugostiteljskoj djelatnosti.

 

Namjera upravljačkih struktura je uvesti transparentnost u radu, napraviti novu sistematizaciju i pravilnik o radu koji će zaživjeti s početkom 2020. godine te Bjelašnicu učiniti najboljom destinacijom za skijaše i snowboardere zimi, a destinacijom za "offroad" turizam ljeti.

 

Iz preduzeća su također danas najavili da namjeravaju Igman učiniti planinom za porodice i sportaše, a potom i iskoristiti potencijal Zetre te neiskorišteni prostor za sportske klubove i sadržaje za građane Sarajeva.

 

Već je objavljen oglas za izdavanje oglasnih površina i prostora na koji se mogu prijavljivati svi zainteresirani poslovni partneri te iz preduzeća "ZOI '84" napominju da su sada u situaciji da mogu garantirati transparentnost i korektnost prema poslovnim partnerima.

 

- Do sada novac dobijen iz ove djelatnosti nije završavao na računu firme, a nadležne institucije trebale bi utvrditi gdje je išao taj novac - ističe se u saopćenju iz preduzeća "ZOI '84".

 

Objavljen je i oglas za SKI škole, raspisan poziv za "Winter Market" i "Dječiju igraonicu na snijegu", a konkurs za zapošljavanje sezonskih radnika bit će uskoro objavljen.

 

(Fena/MR)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!