foto/ dobro se zaštitio

Opet smo 'zagađeni': Ovako se britanski ambasador 'bori' s našim smogom

Lifestyle27.11.19, 10:22h

Opet smo 'zagađeni': Ovako se britanski ambasador 'bori' s našim smogom
Građani se od zagađenja štite kako znaju i umiju, a jedan od njih je i britanski ambasador Matt Field koji je na Twitteru objavio fotografiju kako se čuva u takvim danima

 

Sarajevo je jutros osvanulo u magli, što je uobičajeno za ovo doba godine.

 

U protekla 24 sata u Federaciji BiH je zabilježen porast koncentracija zagađujućih materija u zraku, tako da je zabilježeno prekoračenje vrijednosti prašine PM 10 na skoro svim mjernim stanicama u Kantonu Sarajevo, osim na stanici Ivan Sedlo.

 

-Vrijednosti se kreću od 50 do 120 mikrograma, 50 je zabilježeno na Vijećnici, 67 Bjelave, 94 Otoka i Ilijaš 123 mikrograma. Pored prašine, nije zabilježeno prekoračenje drugih polutanata u Kantonu Sarajevo - kazao je Feni stručni saradnik u Sektoru životne sredine u Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH Enis Krečinić.

 

Građani se od zagađenja štite kako znaju i umiju, a jedan od njih je i britanski ambasador Matt Field koji je na Twitteru objavio fotografiju kako se čuva u takvim danima.

 

 

Kako je naveo, "ponovo je vrijeme za zdravstvene i modne dodatke".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još