Savjet dobili od civilne zaštite

Ministarstvo obrazovanja KS izdalo uputu školama i vrtićima: Šta u slučaju ponavljanja zemljotresa?

Front26.11.19, 14:12h

Ministarstvo obrazovanja KS izdalo uputu školama i vrtićima: Šta u slučaju ponavljanja zemljotresa?
Iz Ministarstva navode i da je potrebno da uprave predškolskih ustanova i škola konstantno prate upute Kantonalne i Federalne uprave civilne zaštite, radi poduzimanja neophodnih mjera

 

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo oglasili su se povodom upita iz predškolskih ustanova i škola o postupanju u aktuelnoj situaciji i u slučaju ponavljanja zemljotresa, te izdali Uputu predškolskim i obrazovnim ustanovama u KS-u u slučaju ponavljanja zemljotresa.

 

“Konsultovali smo Kantonalnu upravu civilne zaštite koja konstantno prati aktuelnu situaciju i od koje smo dobili preporuku da se u slučaju ponovnog javljanja zemljotresa, djeca izvedu na otvoreni prostor ispred vrtića/škole ili u obližnje parkove, kako bi bili pod nadzorom odgajatelja/nastavnika i uprave ustanove”, navedeno je u uputi koje je Ministarstvo poslalo svim predškolskim i obrazovnim ustanovama u KS-u.

 

Iz Ministarstva navode i da je potrebno da uprave predškolskih ustanova i škola konstantno prate upute Kantonalne i Federalne uprave civilne zaštite, radi poduzimanja neophodnih mjera.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!