Jaki zemljotresi potresaju region

Vijesti nisu dobre: Ogromna crvena tačka stoji nad Balkanom, evo šta to znači

Hronika26.11.19, 12:09h

Vijesti nisu dobre: Ogromna crvena tačka stoji nad Balkanom, evo šta to znači
Najmanje sedam osoba poginulo je u snažnom zemljotresu, jačine od 6,4 jedinice po Rihteru, koji je jutros u 3:54 sati pogodio neposrednu okolicu albanskog grada Drača, a osjetio se u cijelom regionu

 

Jaki zemljotresi od jutros potresaju područje Balkana. Snažan potres prvo je pogodio Albaniju, a zatim i Bosnu i Hercegovinu.

 

Kako se na svjetskoj mapi potresa može vidjeti, velika crvena tačka stoji nad teritorijom Balkana i označava veliki broj snažnih potresa u prethodna 24 sata, a jaki zemljotresi zabilježeni su i u posljednji sat.

 

Najavljeni su i novi udari, a najcrveniji na mapi je upravo Balkan, koji se od jutros sve vrijeme trese, a očekuje se još dodatnih udara zemljotresa.

 

Podsjetimo, najmanje sedam osoba poginulo je u snažnom zemljotresu, jačine od 6,4 jedinice po Rihteru, koji je jutros u 3:54 sati pogodio neposrednu okolicu albanskog grada Drača, a osjetio se u cijelom regionu.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još