Računao na socijalizaciju, međutim...

Roditelj čije je dijete štićenik Zavoda: Vidio sam svoje dijete koje je bilo svezano preko stomaka za krevet. Odgajatelji su mi rekli...

Hronika22.11.19, 09:05h

Roditelj čije je dijete štićenik Zavoda: Vidio sam svoje dijete koje je bilo svezano preko stomaka za krevet. Odgajatelji su mi rekli...
Ja sam dijete u Pazarić smjestio računajući da će dobiti neku socijalizaciju i ići samostalno kroz život, ali nakon dvije godine vidim da nema pomaka

 

"Ja kao roditelj nemam dobro iskustvo jer nisam osjetio nikakav napredak kod svog djeteta", kazao je za N1 Nurfet Kišmetović, jedan od roditelja čije je dijete štićenik Zavoda u Pazariću.

 

"Svoje dijete ja posjećujem skoro svaki vikend, smješten je već dvije godine", kazao je i dodao:

 

"Ja sam i ranije upozoravao, bio sam jedan od aktivnijih roditelja koliko mi je dozvoljeno. Ja kao roditelj nemam dobro iskustvo jer nisam osjetio nikakav napredak kod svog djeteta. I ranije sam upozoravao da se gore dešavaju neke stvari koje meni kao roditelju nisu jasne".

 

Istakao je da je dijete smjestio u Zavod računajući da će dobiti socijalizaciju.

 

"Ja sam dijete u Pazarić smjestio računajući da će dobiti neku socijalizaciju i ići samostalno kroz život, ali nakon dvije godine vidim da nema pomaka. Da li neko radi s tim djetetom, ja to nisam osjetio".

 

Potom je ispričao iskustvo s kojim se suočio prije više od godinu dana.

 

"2018. sam se zatekao tu i vidio jedan prizor. Ja sam tada vidio svoje dijete koje je bilo svezano preko stomaka za krevet. Odgajatelji su mi rekli da je to preventiva, da oni mogu biti agresivni i da to moraju. Meni je postalo čudno jer nije nikada iskazivao agresivnost u porodičnim situacijama".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još