Dok Dodik odbija priznati šta je potpisao

Orban čestitao BiH put ka NATO savezu

Front21.11.19, 14:10h

Orban čestitao BiH put ka NATO savezu
Uvjereni smo da će takva odluka doprinijeti stabilnosti i razvoju BiH, što Mađarska kontinuirano podržava, ističe se u saopštenju

 

Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske pozdravilo je postignuti sporazum između članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što je bio važan korak naprijed u smjeru uspostavljanja vlasti u BiH.

 

U saopštenju iz Konzulata Mađarske navodi se da postizanje tog sporazuma znači i nastavak partnerstva između BiH i Sjevernoatlantskog saveza (NATO) te otvara vrata za provođenje reformi u odbrambenom sektoru.


- Uvjereni smo da će takva odluka doprinijeti stabilnosti i razvoju BiH, što Mađarska kontinuirano podržava - ističe se u saopštenju.

 

Predsjedništvo BiH je na vanrednoj sjednici donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mdI

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!