nakon tvrdnji denisa smajlovića

KCUS odgovara: Neka kaže ko je prijetio otkazom njegovoj supruzi ili neka se javno izvini!

Hronika20.11.19, 13:55h

KCUS odgovara: Neka kaže ko je prijetio otkazom njegovoj supruzi ili neka se javno izvini!
Shodno tome, neistine koje iznosi njen muž Denis Smajlović, o navodnim prijetnjama otkazom i Disciplinskom postupku, teška su uvreda za sve uposlenike Klinike za očne bolesti KCUS. Obmanjivanje javnosti neistinama najoštrije osuđujemo, te zahtijevamo korektnost i istinu
 
Kolegij Klinike za očne bolesti KCUS ovim putem demantuje neistine koje je putem medija iznio Denis Smajlović, tvrdeći da je njegova supruga A.S., inače uposlenica Klinike za očne bolesti KCUS, izložena mobingu te da joj se prijeti otkazom.
 
 
Smatramo da javnost treba biti upoznata s činjenicom da je supruga Denisa Smajlovića, uposlenica Očne klinike A.S., na bolovanju od 2.oktobra 2019.godine, koje još uvijek traje. Shodno tome nemoguće je da joj je bilo ko uputio opomene ili pokrenuo protiv nje Disciplinski postupak. 
 
 
Rad uposlenice A.S. ne bismo okarakterisali kao uzoran, ali smo u proteklim godinama uvijek imali razumijevanja za nju zbog zdravstvenog stanja njenog malodobnog djeteta. Istini za pravo uposlenica A.S. je u toku 2017.godine 123 dana bila na bolovanju, a 2018.godine čak 195 dana, te je u danima kada je bila prisutna na poslu veoma često koristila skraćeno radno vrijeme. Usprkos tome, nikada nismo doveli u pitanje njen rad ni odsustvo, već smo je kolegijalno i ljudski razumijeli, a kolege i kolegice su bez pitanja i pogovora preuzimale njen dio posla. 
 
 
Shodno tome, neistine koje iznosi njen muž Denis Smajlović, o navodnim prijetnjama otkazom i Disciplinskom postupku, teška su uvreda za sve uposlenike Klinike za očne bolesti KCUS. Obmanjivanje javnosti neistinama najoštrije osuđujemo, te zahtijevamo korektnost i istinu. 
 
 
Stoga bismo veoma cijenili da Denis Smajlović konkretno navede ko je prijetio njegovoj supruzi, te da javno objavi dokument o pokretanju Disciplinskog postupka. U slučaju da to nije u mogućnosti, neka se javno izvini radi svih poštenih ljudi koji rade na našoj Klinici. U suprotnom će sve klevete morati dokazati pred nadležnim Sudom, shodno postojećem Zakonu. 
Većina naših uposlenika bili su u prvim redovima odbrane BiH, te smo i danas opredijeljeni za zdravlje i dobrobit svih građana naše domovine.  Nećemo dozvoliti da nas se zloupotrijebljava, na bilo koji način! Apelujemo na sve nadležne organe da nas zaštite od daljih uvreda i kleveta - navodi se u saopćenju Kolegija Očne klinike KCUS-a.
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još